Gezinsbond tegen afschaffing leeftijdstoeslag kindergeld

Redactie KW

Sinterklaas en de Gezinsbond brachten een bezoek aan N-VA-kamerlid en burgemeester van Dentergem Koenraad Degroote. Bij de kinderbijslaghervorming maken ze zich zorgen over de afschaffing van de leeftijdstoeslag vanaf 2016.

“Dat is onbegrijpelijk”, zegt Dries Buyse, Gezinsbond Gewest Tielt. “Kinderen kosten net meer naarmate ze ouder worden, zeker als ze studeren.”

Grootvader André De Keukeleire (GOSA) maakte de rekensom voor zijn negen kleinkinderen. “In 2026 zullen zij 83.630 euro minder ontvangen hebben”, zegt De Keukeleire. “Vanaf drie kinderen zal het kindergeld altijd lager zijn dan vandaag.”

Degroote bevestigt dat gezinnen er niet mogen op achteruit gaan. “Gezinnen tot twee kinderen krijgen nu zelfs meer”, zegt hij. Ansger Perquy, regioverantwoordelijke Gezinsbond, beaamt dit. “Dat klopt, enkel met kinderen jonger dan zes jaar. Mensen gaan kiezen voor minder kinderen, geen goede zaak voor de vergrijzing.”

Degroote beloofde de kwestie aan te kaarten. “De Vlaamse regering erfde de kinderbijslag, maar heeft slechts 80 procent van de middelen.”

(evwd)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier