Geviseerde Tieltse schepen Birger De Coninck zet stap opzij en legt strafklacht neer

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Birger De Coninck (SP.A) zet voorlopig een stap opzij in de politiek. “Viseer mij niet langer en laat mijn gezin met rust.”

Donderdagavond vroeg CD&V-raadslid Hedwig Verdoodt het ontslag van schepen Birger De Coninck (SP.A), die onder andere na een positieve alcoholcontrole zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt was. Hedwig Verdoodt ging nog een stap verder. “Dronkenschap die dan nog een staartje krijgt en uitmondt in geweld is voor mij als vrouw een stap te ver. De integriteit van de schepen is aangetast. Zijn geloofwaardigheid is te grabbel gegooid.”


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Tot twee keer toe werd Hedwig Verdoodt tijdens haar zware uitspraken door burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) tot de orde geroepen, maar ze stopte haar betoog niet. “Ze heeft het huishoudelijk reglement met de voeten getreden. Dit krijgt nog een staartje”, aldus de burgemeester.

Laster, eerroof en kwalijke geruchtmakingen

Vrijdagmiddag raakte bekend dat schepen Birger De Coninck als gevolg van de hele affaire bij de onderzoeksrechter in Brugge een strafklacht met burgerlijke partijstelling heeft neergelegd tegen CD&V-raadslid Hedwig Verdoodt. “En dit wegens laster, eerroof en kwalijke geruchtmakingen zowel in de pers als in de gemeenteraad.” Hierdoor wordt een gerechtelijk onderzoek opgestart.

“Haar rechtstreekse aanvallen op mijn gezin en mezelf berokkenen mij als persoon en onze kinderen schade”, zegt Birger De Coninck. “De kinderen worden hierop zelfs aangesproken op de lagere school.” Birger De Coninck zet voorlopig een stap opzij in de politiek. “Ik doe dat als bescherming van mijn gezin en familie.”

Of dat betekent dat hij ontslag als schepen/gemeenteraadslid neemt, is onduidelijk. Eerste schepen en partijgenoot Simon Bekaert was niet bereikbaar voor verdere commentaar.

Geviseerde Tieltse schepen Birger De Coninck zet stap opzij en legt strafklacht neer


© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Ik zet een stap opzij om te vermijden dat Hedwig Verdoodt nog verdere uitlatingen doet omtrent mijn huwelijksleven, en om het gerechtelijk onderzoek dat lastens haar op gang is gebracht in een serene sfeer te laten verlopen”, zegt Birger De Coninck.

“Ik doe hierbij een dringende oproep aan mevrouw Verdoodt, de CD&V-voorzitter Christophe Verstraete en alle leden van de CD&V-afdeling van Tielt om mij niet langer in mijn persoonlijk leven te viseren en mijn gezin met rust te laten.” (LVA-RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier