Gerechtelijk onderzoek naar overlijden burgemeester Anzegem in OLV-ziekenhuis Aalst

Claude Van Marcke overleed woensdag op 48-jarige leeftijd. © WDA
Redactie KW

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar het overlijden van Claude Van Marcke, de burgemeester van Anzegem die op 48-jarige leeftijd overleed in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst. Dat wordt bevestigd door de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De burgemeester van Anzegem overleed woensdagavond in het ziekenhuis. Hij was al enkele dagen in kritieke toestand door complicaties na een routineoperatie. Van Marcke, advocaat van beroep, was burgemeester sinds 1 januari 2013 voor de partij Samen Eén. De burgemeester zou te kampen hebben gehad met lichte hartritmestoornissen. Allicht zal onderzocht worden of de dood van Van Marcke het resultaat is van een medische fout, stelt het Nieuwsblad. “Volgens sommige bronnen zou Van Marcke een allergische reactie hebben gehad op een vloeistof, die na de operatie werd ingespoten om de bloedvaten te controleren.”

Het parket geeft geen details over het onderzoek. “We kunnen alleen bevestigen dat er een gerechtelijk onderzoek loopt”, zegt parketwoordvoerster Sarah Demeyer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier