Gerda Vertriest is lijsttrekker voor CD&V Staden

Gerda Vertriest (met bloem in de hand) werd door CD&V voorgesteld als lijsttrekker. Ze krijgt alvast de steun van de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq en van de Roeselaarse schepen en federaal volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle. © GF
Redactie KW

Gerda Vertriest (60) werd op het nieuwjaarsontbijt van CD&V Staden voorgesteld als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Gerda Vertriest is al 12 jaar gemeenteraadslid voor CD&V. Ze is getrouwd en is moeder en oma van vier kinderen en vier kleinkinderen. Volgens lokaal voorzitter Sarah Van Walleghem werd voor Gerda Vertriest gekozen omdat ze CD&V uitstraalt, omdat ze bekend is in de drie deelgemeenten en omdat ze zorgend is, zowel binnen haar gezin als binnen haar beroep.

Bovendien heeft ze volgens de voorzitter zowel ervaring als ondernemer, in de landbouw en ook als werknemer. Gerda Vertriest groeide op in een landbouwgezin en behaalde een graduaatsdiploma secretariaat moderne talen aan het HANTAL, het Hoger Handels- en Taleninstituut in Kortrijk. Ze was een tijdlang zelfstandig en werkt sinds 1991 voor de CM als consulent en adviseur.

(BCH)