Gemeenteraadsvoorzitter Filip Kets neemt afscheid van de politiek

Redactie KW

Na 22 jaar politieke loopbaan zet gemeenteraadsvoorzitter Filip Kets (S.PA) een punt achter die carrière. Van zijn werknemer Cargill krijgt hij een nieuwe functie aangeboden met internationale verantwoordelijkheid.

Maandagavond heeft gemeenteraadsvoorzitter Filip Kets (53) zijn ontslag aangekondigd op de gemeenteraad. Filip is beroepshalve inkoper bij Cargill, een bedrijf dat voedings-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan klanten over de hele wereld levert. Filip was in zijn politieke loopbaan gemeenteraadslid, OCMW-voorzitter, schepen en gemeenteraadsvoorzitter. Nu krijgt hij bij Cargill de kans om een nieuwe functie en een nieuwe uitdaging op te nemen.

“Ik ga me bezighouden met ‘Waste’, eeninternationaal project rond afval en afvalstoffen”, duidt Filip. “Wegens internationale verantwoordelijkheid zal dat echter niet combineerbaar zijn met mijn politieke inzet. Ik zou te veel afwezig moeten zijn op de gemeenteraad of in verscheidene commissies.” Daarom stopt Filip, na overleg met zijn partij, nog dit jaar. Hij neemt ontslag uit al zijn politieke mandaten en bestuursfuncties. “We bekijken wat kan gedaan worden om een opvolger te zoeken. Mijn (voorlopig) laatste gemeenteraad was hier en nu op 12 september”, aldus Filip, die met dankbaarheid terugkijkt op een politieke loopbaan van 22 jaar. “Ik lag mee aan de basis van de grote projecten van de laatste vijftien jaar. Ik ben ook behoorlijk trots dat ik als SP.A-voorzitter en -bestuurslid heb kunnen meewerken aan de verschillende coalitieakkoorden – soms zelfs voorakkoorden – die mee het politieke gezicht van de stad bepaald hebben.”

Filip wordt vervangen door Daphné Malfait die in 2012 samen met 6 andere jonge kandidaten naar de verkiezingen trok. Daphné is 33 jaar, mama van Fay en afkomstig van wijk ‘t Ooste. Wie de nieuwe gemeenteraadsvoorzitter wordt zal eerlang beslist worden binnen de S.PA ledenvergadering.

(PVH – Foto LOO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad, van vrijdag 16 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier