Gemeenteraadsverkiezingen Zonnebeke : Scheiden de wegen van Inspraak en sp.a?

Redactie KW

In Zonnebeke komen maar drie partijen op : Inspraak, Sp.a en CD&V. Sp.a en Inspraak zitten er al vier legislaturen samen in de meerderheid. Volgens sommigen botert het niet meer zo goed tussen de twee maar dat spreken beiden tegen.

In Zonnebeke zijn meerderheidspartijen Inspraak en sp.a al 24 jaar samen aan de macht. De grootste van de twee, Inspraak, wil het huidige beleid verder zetten. De financiën zijn gezond, zegt de partij, de belastingen moeten niet naar omhoog. Ook coalitiepartner sp.a wil het huidig beleid voortzetten en trekt met 23 speerpunten naar de kiezer. Oppositiepartij CD& V wil respect tonen voor iedereens mening en vindt dat de gemeente beter moet communiceren.

Sjerp

Maken oude coalitiepartners sp.a en Inspraak elkaar straks af? De relaties zijn volgens sommigen wat verzuurd, al ontkennen beide dat. CD&V heeft nu 6 zetels, maar hoopt op meer. Sp.a steekt niet onder stoelen of banken dat zij dit keer wel es de sjerp zou willen krijgen. Maar ook Inspraak is daarop uit en is nog niet zeker dat het zijn volgende rit wil uitdoen met sp.a.

(B.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Zonnebeke : Scheiden de wegen van Inspraak en sp.a?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier