Gemeenteraadsverkiezingen Zedelgem : Wie volgt Hilaire Verhegge op?

Redactie KW

Zedelgem maakt zich op voor een nieuwe burgemeester, want na zeventien jaar houdt Hilaire Verhegge het voor bekeken. Zijn partij CD&V-Nieuw haalde in 2006 twee derde van de 27 zetels en hoopt op eenzelfde score op 14 oktober. Open Vld vervoegde hun rangen, oppositie moet er komen van Spa-Groen, Vlaams Belang en N-VA.

CD&V en Nieuw gaan voor de derde keer in kartel naar de verkiezingen in Zedelgem en hebben nu ook Open VLD aan boord genomen. Samen waren ze in 2006 goed voor 21 van de 27 zetels. Lijsttrekker Arnold Naessens moet boegbeeld Hilaire Verhegge doen vergeten, net als stemmenkanon Maurice Haesaert. CD&V-Nieuw is vooral trots op zijn nieuw gemeentehuis en het dienstencentrum De Braambeier. Zij willen de toekomst van Zedelgem veilig stellen. “Het hoofdaccent ligt op zorg. In de eerste plaats voor de ouderen, die zo lang mogelijk thuis moeten kunnen blijven. Het woon-zorgcentrum wordt eindelijk realiteit”, zegt lijsttrekker Arnold Naessens.

Oppositie

Spa-Groen haalde vier zetels, zij spelen Gunter Boffel uit. Die verwijt de meerderheid immobilisme. Veel projecten zouden in de studiefase blijven hangen. Gunter Boffel : “Gedurende de laatste 6 jaar heeft de meerderheid op zijn lauweren gerust, en weinig nieuwe initiatieven getoond. Wel veel bouwprojecten, maar daar houdt het bij op. Een menselijk beleid is er op vandaag niet

Het Vlaams Belang wil met Dominiek Sneppe zijn twee zetels behouden. De N-VA, met lijsttrekker Jef Bogaert is de nieuwe speler in de verkiezingsstrijd. De programmapunten botsen niet meteen in Zedelgem, de partijen des te meer. Naast de bouw van het broodnodige rusthuis, zal ook de stadiondossier van Club Brugge ongetwijfeld een item vormen voor de volgende legislatuur.

(J.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Zedelgem : Wie volgt Hilaire Verhegge op?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier