Gemeenteraadsverkiezingen Wervik: grenscriminaliteit is belangrijk thema

Redactie KW

In Wervik, de grensstad met zo’n 18.000 inwoners, komen 6 partijen op voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met de grenscriminaliteit is veiligheid een heet hangijzer, maar zeker ook de infrastructuur voor verenigingen. Johnny Goos is geen kandidaat-burgemeester meer en de strijd om de sjerp zal wellicht gaan tussen Youro Casier en Bercy Slegers.

Wervik wordt bestuurd door een coalitie van Spa en CD&V, samen goed voor 8 zetels. Johnny Goos gaat niet meer voor het burgemeesterschap en Yoero Casier trekt nu de Spa-lijst. Hij wil een dynamisch en sociaal beleid. Yoero Casier: “Wij zijn voor een financieel gezonde stad. En ook voor een stad en OCMW die zich richten op hun kerntaken met de nodige samenwerking tot gevolg.”

Bercy Slegers trekt de lijst voor CD & V en heeft plannen voor de verenigingen. “Wij willen het verenigingsleven verbeteren met een nieuwe polyvalente zaal in Wervik en Geluwe. Ten tweede is de veiligheid van cruciaal belang.’

Belangrijke thema’s

Open VLD gaat met Bert Verhaeghe op kop naar de gemeenteraadsverkiezingen en met veel ambitie.”Wij willen meer veiligheid in onze stad. Het versterken van de lokale economie en een sterke beleid voor sterke verenigingen zijn ook belangrijke thema’s.”

Bart Pyncket, lijsttrekker voor Positief Project wil meer transparantie in het beleid. “Voor heel veel beslissingen die nu genomen worden, willen wij dat de burger nauwer betrokken wordt, dat hij meer begrijpt over het hoe en het waarom.”

N-VA met Belinda Beauprez als lijsttrekker wil de jeugdinfrastructuur aanpakken.”De accommodatie van de verenigingen willen wij aanpassen, goed budgetteren en achteraf goed onderhouden, want dat is hier een groot probleem.”

Voor het Vlaams Belang trekt Jozef Claeys de lijst met als prioriteit ruimtelijke ordening. “Wervik moet een plaats zijn met meer plaats om te wonen en werken, en ook natuur en recreatie zijn belangrijk.”

(SS/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Gemeenteraadsverkiezingen Wervik: grenscriminaliteit is belangrijk thema

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier