Gemeenteraadsverkiezingen Vleteren: N-VA kan beslissende rol spelen

Redactie KW

Ook in plattelandsgemeente Vleteren stijgt de verkiezingskoorts. De Landelijke Volkspartij van de burgemeester die al jaren alleen aan het bewind is, krijgt met CD&V en N-VA twee partijen tegenover zich. Het zou nu wel es kunnen dat het van die laatste partij afhangt naar wie de sjerp de komende zes jaar gaat.

Burgemeester Stephan Mourisse van de Landelijke Volkspartij en in het midden Guido Berten van CD&V. Ook in de vorige stembusslag schurkten hun partijen met 48% en 45% van de stemmen heel dicht tegen elkaar aan. Het scheelde geen haar of Vlaams Belang had toen met net geen zetel voor een patstelling gezorgd. De partij komt nu niet op, N-VA doet dat wel. Prioriteiten voor de oppositie zijn onder meer aandacht voor de senioren en verkeersveiligheid. Johan Depinois (N-VA): “Dat er fietspaden komen naar Poperinge voor de jeugd die naar Poperinge naar school gaat. Nu is het heel gevaarlijk.”

Bedrijven

N-VA wil vooral dat het in Vleteren straks tot een coalitie komt, dan sluit de partij zich aan bij het programma dat het best bij het hare aansluit. CD&V wil werk maken van een tweede bedrijventerrein. Guido Berten (CD&V): ” Bedrijven hebben daar zeker nood aan. We hebben de herlocalisatie van bedrijven en we willen ook nieuwe bedrijven aantrekken, want dat is de zuurstof voor de gemeente.”

Geen coalitie

De burgemeester denkt dat LVP het haalt en dat een coalitie niet nodig zal zijn. Stephan Mourisse (LVP): ” Je kan misschien nog een zwembad van 50 meter aanleggen, maar anders zijn alle grote dossiers opgestart, ze moeten gewoon uitgevoerd worden.”

Gemeenteraadsverkiezingen Vleteren: N-VA kan beslissende rol spelen

Bekijk hier de reportage

(KB/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier