Gemeenteraadsverkiezingen Staden : CD&V in comfortabele positie

Redactie KW

Voor ons gemeenteportret is Staden aan de beurt. Het politieke landschap ziet er daar voorlopig heel sober uit. Van de 21 zetels zijn er 14 voor de CD&V en 7 voor Samen. Burgemeester is Josiane Lowie, die de CD&V-lijst zal duwen maar wel nog kandidaat-burgemeester is. Op 14 oktober trekken vier formaties naar de kiezer: CD&V, Open VLD, SP.a en N-VA.

Staden telt iets meer dan 11.000 inwoners en dat is goed voor 21 zetels in de gemeenteraad. Vier partijen dienen zich aan. CD&V trekt met Dirk Demeulenaere als nieuwe lijsttrekker naar de kiezer. Lijsttrekker bij Open VLD is Francesco Vanderjeugd. Nikolaas Bourgeois voert de N-VA-lijst aan en Bij SP.a is Willy Hoorelbeke lijsttrekker. CD&V wil het beleid verder zetten en zorg dragen voor iedereen.

De kartellijst Samen trekt nu weer in verspreide slagorde naar de kiezer. Francesco Vanderjeugd trekt de Open VLD-lijst en wil naast betaalbaar wonen en zorg voor jeugd en senioren, Staden op de kaart zetten met de Agro Food Valley. De N-Va is nieuw in Staden en wil meer dynamiek zowel op economisch en sociaal-cultureel vlak. En wil inzetten op jonge gezinnen. De SP.a, die nu twee zitjes van de kartellijst Samen inpikte, zou die graag behouden.

(K.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Staden : CD&V in comfortabele positie

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier