Gemeenteraadsverkiezingen Oostkamp : Liefst zeven partijen willen stem van kiezer

Redactie KW

De inwoners van Oostkamp hebben zondag keuze tussen liefst zeven partijen. Of dat de juiste strategie is om de almacht van de CD&V te breken, zal moeten blijken. Burgemeester Luc Vanparys kreeg in 2006 voor de derde keer een meerderheid met 15 van de 27 zetels. De grootste realisatie was de omvorming van de Coca-Colagebouwen tot Oostcampus, het nieuwe bestuurs- en dienstencentrum.

CD&V komt bij elke verkiezing in de buurt van de helft van de stemmen. De christendemocraten profiteren deels van de zeer verdeelde oppositie. Aan de rechterzijde is er N-VA, Vlaams Belang en 8020Blauw, aan de linkerzijde Sp.a, Groen en Rood ! Zeven keuzemogelijkheden dus, en dat speelt hoe dan ook in het voordeel van de grootste partij. ” Wij willen meer sociale woningen, meer woningen voor gezinnen, alleenstaanden en ouderen, en meer kinderopvang”, zegt burgemeester Vanparys.

Links

Sp.a haalde in 2006 vier zetels en heeft vooral oog voor de leefbaarheid van de gemeente. Lijsttrekker Christine Beke: ” De mensen moeten worden begeleid in hun zoektocht naar een woning. Wij staan ook voor de uitbouw van de kinderopvang, zeker voor eenoudergezinnen, en mensen zonder flexibele werkuren. En dan is er nog de verkeersveiligheid. Rood! van lijsttrekker Jean Marie de Meester wil het echte socialisme terug naar Oostkamp brengen. “Wij stellen prioriteiten naar wat het gewone volk nodig heeft. Betaalbare opvang, meer en betere busverbindingen, mobiliteit. Groen zet in op veiliger verkeer, en een betere bereikbaarheid van de deelgemeenten.

Rechts

8020Blauw, van Miguel Chevalier, wil een liberale partij zijn voor alle deelgemeenten in Oostkamp, met het accent op wonen en veiligheid. ” Wij staan voor een aantal grote uitdagingen. Vergrijzing, veiligheid, betaalbaar wonen voor jonge gezinnen en levenslang wonen voor senioren. Daar moet meer aandacht voor zijn”. Veiligheid is ook een prioriteit van het Vlaams Belang, dat het Vlaams karakter van Oostkamp wil vrijwaren. Dieter Van Parys : ” Nu gaat men gelukkig nog een extra camera bijplaatsen. Het is duidelijk dat de politie niet opgewassen is tegen de toenemende criminaliteit” De N-VA van lijsttrekker senator Patrick De Groote hoopt op meer dan 2 zetels uit te komen en rekent daarvoor meer op het eigen programma dan op het De Wever-effect.

(J.S./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Oostkamp : Liefst zeven partijen willen stem van kiezer

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier