Gemeenteraadsverkiezingen Nieuwpoort : Oppositie is alleenheerschappij CD&V beu

Redactie KW

In onze reeks gemeenteportretten trekken we naar de Markt in Nieuwpoort. Ingenieur Roland Crabbe is al sinds 1995 burgemeester en hij wil er graag nog eens zes jaar bij doen. Maar oppositiepartijen SP.A en Open VLD en ook nieuwkomers Lijst Dedecker en N-VA vinden dat de alleenheerschappij van de CD&V lang genoeg heeft geduurd. Al moeten ze allemaal toegeven dat er heel wat gerealiseerd werd de voorbije jaren in Nieuwpoort.

CD&V behaalde in 2006 nog maar eens de absolute meerderheid in Nieuwpoort met 14 op 21 zetels. Roland Crabbe van CD&V die al bijna 20 jaar aan het roer staat van de gemeente heeft tijd en zin om opnieuw burgemeester te worden. Hij is vooral fier op de vernieuwing van de kaai en de wandelpromenade tussen Nieuwpoort Bad en Stad.

Oppositiepartij Open VLD wil de belastingen verlagen en handelaars en zelfstandigen steunen zodat ze zich weer komen vestigen in Nieuwpoort-Stad. De liberalen vinden ook dat het parkeerprobleem dringend moet worden aangepakt. SP.A vindt dat het hoog tijd is om te investeren in de Nieuwpoortenaar. Dat is dan ook de slogan waar ze mee uitpakken. De partij ijvert voor betaalbare woningen en meer sociale projecten.

Spaarzaam beleid

Alle partijen vinden dat Nieuwpoort er de voorbije zes jaar is op vooruitgegaan. Ook Roger Houvenaeghel die vorige keer nog op de lijst voor Vlaams Belang stond en nu lijsttrekker is bij Lijst Dedecker. Maar de schulden zijn te hoog, vindt hij. Ook N-VA wil prioriteit maken van een spaarzaam en efficiënt beleid en het aantal belastingen en retributies naar beneden halen. Net zoals SP.A, Open VLD en Lijst Dedecker vinden ze het ongezond dat CD&V hier al zo lang alleen de plak zwaait. Afwachten of de inwoners van Nieuwpoort er ook zo over denken.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Nieuwpoort : Oppositie is alleenheerschappij CD&V beu

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier