Gemeenteraadsverkiezingen Mesen: weinig spannend

Redactie KW

In Mesen hebben de liberalen van burgemeester Sandy Evrard momenteel 5 zetels, de oppositie heeft er 2. Een revolutie hoef je er niet te verwachten.

Mesen, de kleinste stad van het land. De partij MLM van burgemeester Sandy Evrard is hier al drie legislaturen aan de macht. Toerisme en jonge gezinnen aantrekken, met die actiepunten trekt zijn partij nu naar de stembusslag. Sandy Evrard: “Toerisme is de grootste troef die wij nu hebben. We zijn er echt klaar voor voor de herdenking 2014-2018. We gaan samenwerken met alle grote gemeentes zoals Ieper, Poperinge, Zonnebeke en heuvelland.”

Kinderopvang

De oppositie, de christendemocraten willen dan weer vooral een beleid voor alle Mesenaars en meer kinderopvang. Kristof Veramme:”Zeker naschoolse kinderopvang en vakantie-opvang voor de jeugd. Nu trekken ze allemaal weg naar de andere gemeentes. Als ze hier een deftige school willen, zou hier ook in Mesen goeie opvang moeten zijn.”

Om jonge gezinnen aan te trekken weet ook de burgemeester dat kinderopvang belangrijk is. Sandy Evrard: “Ik heb dat al tien keer gezegd we moeten. Wij moeten eerst zorgen dat de bibliotheek verhuist en dan kan daar kinderopvang komen. Zij hebben dat overgenomen. Dus ik zou zeggen dat de oppositie ook een beetje liberaal is en hetzelfde denkt als ons.”

Oppositiebank

Mesen is al sinds de tweede wereldoorlog een liberaal bastion. Daarvoor mochten de christendemocraten van de macht proeven, zij het dan heel eventjes. Kristof Veramme: “Het tij keren? Deze legislatuur? Ik denk het niet. Er zijn grote stappen nodig.”

Opnieuw de oppositiebank voor MDM zal voor de partij dus geen ontgoocheling zijn.

Gemeenteraadsverkiezingen Mesen: weinig spannend

Bekijk hier de reportage

(BS/KB)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier