Gemeenteraadsverkiezingen Menen : Blijft Gilbert Bossuyt aan zet?

Redactie KW

In Menen is het de grote vraag of burgemeester Gilbert Bossuyt aan het roer blijft na alle politieke onrust van de voorbije jaren. De meerderheid met sp.a en het kartel CD&V/ N-VA telt 19 van de 31 zetels maar na heel wat tumult viel de sp.a uiteen in twee blokken. Zondag dienen zich 7 partijen aan in Menen.

Burgemeester Gilbert Bossuyt van sp.a heeft een leiderschapsstijl die niet door iedereen wordt gesmaakt. Binnen de eigen partij zorgde dat voor zoveel spanningen dat schepen Karl Debuck met nog vijf partijgenoten uit de partij stapten. Ze trekken nu met de lijst Open Stad naar de kiezer. Karl Debuck : “Belangrijkste speerpunt is de renovatie van de rusthuizen wat een grote hap uit het budget zal nemen. Volgende belangrijke punten zijn: jeugd met de uitbouw van park Ter Walle en op het laatste zetten we zeker in op de netheid en leefbaarheid van de stad.

Burgemeester Gilbert Bossuyt trekt nu de kartellijst sp.a -Groen en hoopt op een solide meerderheid met een betrouwbare partner. ” We willen de renovatie van de rusthuizen en een goed financieel beheer, de verfaaiing van de stad en een goeie culturele uitstraling en een deblokkering van dossiers zoals het CC in Lauwe, de brandweerkazerne in Menen, de gemeentelijke school in Rekkem.

Het kartel CD&V-N-VA zit mee in het bestuur en telt 7 zetels. CD&V moet het nu zonder N-VA doen en wil inzetten op huisvesting door onder meer de verkrotting en de leegstand aan te pakken. Lijsttrekker Martine Fournier : ” Ik denk ook aan het proper houden van het openbaar domein. Een tweede pijler is ook is werken op economie in eigen stad met een centrummanager om de middenstand te ondersteunen.

Oppositie

Grootste oppositiepartij met 7 zetels is Open VLD met nieuwe lijsttrekker Eddy Lust. De partij wil een totale verandering zonder ruzie. “De grenscriminaliteit moet stoppen, de stadskernvernieuwing moet een nieuw elan krijgen, de instroom van migranten moet omlaag.

Nieuw telt twee zetels en zet ook in op een leefbare stad. “Waar wij ook voor staan is de hernieuwing van de infrastructuur, de wegen in het centrum. En vooral willen we een andere manier van besturen. Onze betrachting is een breuklijn te creëren tussen het huidige bestuur dat niet zo goed is en we willen een nieuwe”, meent Alain Dumont.

Het Vlaams Belang, met lijsttrekker Claude Lecointre telt nog 3 zetels en heeft één beleidspunt.”In prioriteit stellen we het terugdringen van de criminaliteit in Menen die de laatste tijd hier in Menen en omstreken de spuigaten uitlopen. Daarom eisen we meer politie op straat en harde aanpak van de criminaliteit.

N-VA

De N-VA trekt nu op eigen kracht naar de kiezer. De partij wil een veilige Vlaamse stad met een krachtig bestuur. Renaat Vandenbulcke :” De eerste rode draad is rechten en plichten die we vragen aan iedereen die in de samenleving wil meewerken en dat ze ook hun plichten kennen en niet alleen de rechten”

Na de turbulente politieke jaren in Menen zal zondag duidelijk worden wie volgens de kiezer nog een rol van betekenis mag spelen in het stadhuis. Alvast iets om naar uit te kijken.

(K.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Menen : Blijft Gilbert Bossuyt aan zet?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier