Gemeenteraadsverkiezingen: hoe sportbeleid uitbouwen?

13/09/12 om 16:13 - Bijgewerkt om 16:13

Bron: Kw

Hoe bouw je een lokaal sportbeleid uit? Als gemeentebestuur enkel een sporthal neerpoten en voetbalvelden aanleggen volstaat al lang niet meer. Heel wat gemeentelijke sportinfrastructuur dateert ook uit de jaren '70, en zal de komende jaren aan renovatie, of zelfs vervanging toe zijn, terwijl daar niet altijd geld voor is. ISB, het instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid, heeft dan ook vijf krijtlijnen uitgestippeld, waarmee de sportambtenaren naar hun schepen van sport kunnen stappen.

Er is nog amper een gemeente in West-Vlaanderen te vinden die geen eigen sporthal heeft. West-Vlamingen zijn ook best sportief. Toch staan de West-Vlaamse gemeentebesturen voor grote uitdagingen, op vlak van sportbeleid. Want tijden veranderen: sportclubs blijven het goed doen, maar al maar meer mensen sporten alleen of met vrienden, als vrijetijdsbesteding. En willen dat in hun eigen gemeente te kunnen doen. De tijd van grote sporth...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!