Gemeenteraadsverkiezingen Heuvelland: iets spannender dit keer

Redactie KW

In Heuvelland, een landelijke gemeente met een kleine 8.000 inwoners, worden de zetels normaal verdeeld tussen CD&V en Gemeentebelangen. Maar dit keer komen er twee nieuwe partijen op: N-VA maar ook de partij Heuvelland van de dissidente schepen Vandewynckel.

Misschien zullen de verkiezingen in Heuvelland dit keer wel degelijk spannend zijn. Of toch ietsje spannender. De 19 zetels zijn niet onder 2 maar onder 4 partijen te verdelen. CD&V gaat alleszins weer voor de overwinning. De partij wil het huidige beleid verder zetten en wil zorgen voor nog meer betaalbare woningen

Betaalbaar wonen en gezonde financiën

De gedoemde nummer twee, de partij gemeentebelangen trekt ook de kaart van het betaalbaar wonen. De partij wil ook een betere openbaar vervoer maar wil bovenal de financiën gezond houden. En wonen en gezonde financiën zijn blijkbaar dé thema’s in Heuvelland want ook nieuwkomer N-VA pleit voor meer betaalbare woningen en een transparant gezond financieel beleid. De partij wil ook de belastingen verlagen

Schepen Vandewynckel, die door CD&V gewipt werd, komt op met een eigen onvolledige lijst, onder de naam Heuvelland. En ja hoor, ook hij pleit voor meer betaalbare woningen, en voor vooruitgang op alle vlakken. Het huidig beleid staat stil, zegt hij.

Of de verkiezingsuitslag in Heuvelland echt verrassend zal zijn, is nog maar de vraag. Misschien moet CD&V voor het eerst wel in zee met een coalitiepartner, al was het maar om met een comfortabele meerderheid te kunnen besturen.

Gemeenteraadsverkiezingen Heuvelland: iets spannender dit keer

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier