Gemeenteraadsverkiezingen Dentergem: keuze beperkt

Redactie KW

Dentergem, een gemeente van 8000 inwoners op de grens met Oost-Vlaanderen. Even leek het makkelijk te worden voor Burgemeester Koenraad Degroote. Want al bij het begin van deze legislatuur viel de enige oppositiepartij Stap 4 uiteen. Maar nu hebben enkele van die mensen zich gegroepeerd in het nieuwe Focus8720.

Voor de kiezer in Dentergem is de keuze beperkt. Ofwel een voortzetting van het huidige beleid van Eendracht, de lijst van Burgemeester Koenraad Degroote ofwel verandering met de nieuwe partij Focus 8720. Tony Vandemaele (Lijsttrekker Focus 8720): “Na 24 jaar bestuur door Eendracht is Dentergem een beetje van een slaapgemeente geworden en niet meer up to date.” Koenraad Degroote (Lijsttrekker Eendracht): “We willen ons beleid verderzetten. Een financieel gezond beleid met aandacht voor de burgers.”

Wegenwerken en communicatie

Eendracht heeft dan ook de ambitie om op 14 oktober een ruime meerderheid te halen en in de volgende zes jaar de projecten af te werken die in deze legislatuur zijn opgestart. Koenraad Degroote: “Wegenwerken bijvoorbeeld zijn nooit af. Er zijn altijd nog straten die nog moeten aangepast worden.”

Waar voor Focus 8720 zeker moet aan gewerkt worden is de communicatie met de inwoners. Tony Vandemaele: “Het kan bijvoorbeeld niet dat een bakker ‘s morgens zijn winkel opendoet en ziet dat er werken aan de gang zijn. En inwoners moeten ook geïnformeerd worden als werken langer duren.”

Gemeenteraadsverkiezingen Dentergem: keuze beperkt

Bekijk hier de reportage

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier