Gemeenteraadsverkiezingen Deerlijk : Wordt absolute meerderheid CD&V doorbroken?

Redactie KW

Deerlijk is sinds jaar en dag een CD&V-gemeente. Voor het eerst kunnen mensen er kiezen uit zes lijsten. Heikel thema de voorbije zes jaar was onder meer het zwembad, dat de gemeente plots heeft gesloten nadat er betonrot was vastgesteld.

In Deerlijk staat CD&V traditioneel sterk. De partij van burgemeester Claude Croes heeft 15 zetels in de gemeenteraad. De overige zes zijn voor GEMBEL, Sp.a-Spirit en Vlaams Belang. Deze verkiezingen beloven alvast spannend te worden. Voor de CD&V is de beloofde brandweerkazerne die op het gemeentelijk depot naast de ring komt, belangrijk, net zoals gemeentefinanciën.

Tony Courtens trekt de lijst voor Vlaams Belang, Tundie D’Hont die van de sp.a. De partij zet vooral in op wonen en mobiliteit en verkeersveiligheid, vooral in de Stationsstraat, de centrumstraten in Sint-Lodewijk en het kruispunt op de Belgiek. Ook N-VA wil snel een oplossing voor het drukke verkeersknooppunt. Lijstrekker Filip Terryn wil die ontlasten.

Vader en zoon

Opvallend : Vader Luk en zoon Bert Schelfhout staan tegenover elkaar. Luk bij eenmanslijst Durf, Bert bij Open VLD. Maar voor allebei is financiën een belangrijk thema.

(J.V./A.D.)

Meer vanavond op het nieuws van Focus vanaf 18u00

Gemeenteraadsverkiezingen Deerlijk : Wordt absolute meerderheid CD&V doorbroken?

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier