Gemeenteraadsverkiezingen Beernem: CD&V al 30 jaar alleen aan de macht

Redactie KW

In landbouwgemeente Beernem heeft de CD&V al meer dan 30 jaar de volstrekte meerderheid. In 2006 volgde Johan De Rycke Walter Van Parijs op als burgemeester. Zijn partij haalde bijna 60 procent van de stemmen, goed voor 14 van de 23 zitjes. Op de oppositiebanken de voorbije jaren slechts 2 partijen, Groen en Bron en daar komt nu nog een derde partij bij : de N-VA. Deze keer zijn er 25 zitjes te verdelen.

Huidig burgmeester Johan De De Rycke trekt opnieuw de CD&V lijst in Beernem. Hij moet het opnemen tegen Marc Van Hoecke van Bron, met 7 zetels de grootste oppositiepartij en tegen Groen met Rolle De Bruyne op kop. En dan is er nog nieuwkomer N-VA. lijsttrekker hier is Gijs Degrande.

CD&V

Volgens burgemeester Johan De Rycke staat de gemeente er financieel gezond voor terwijl er toch 20 miljoen is geïnvesteerd, ondermeer in een nieuwe fietsbrug over het kanaal. “In de komende zes jaar willen we graag verder gaan met de waterzuivering en we willen dat combineren met het vernieuwen van de oude betonwegen. Er is ook een uitbreiding voorzien van het industriepark en we willen het containerpark vernieuwen.”

Bron

Inzet van de verkiezingen voor Bron dat liberalen, socialisten en onafhankelijken verenigt is geen bijkomende belastingen. Bron vindt de heraanleg van de markt van Oedelem een miskleun en wil de kiosk terug. De gemeente moet zich concentreren op haar basistaken zoals mobiliteit en onderhoud van de wijken en niet op luxeprojecten klinkt het. Marc Van Hoecke:

Groen

Oppositiepartij Groen komt voor het eerst op met een volledige lijst met bioboer Rolle De Bruyne uit Oedelem op kop. Een krachtig woningbeleid dat wonen betaalbaar maakt, verkeersveiligheid vooral rond scholen en een doordacht erfgoedbeleid, zijn zijn prioriteiten. Groen pleit verder voor ondersteunende maatregelen voor landbouwers.

N-VA

Drie jaar geleden werd de N-VA opgericht in Beernem. Lijsttrekker Gijs Degrande heeft 220 voorstellen klaar voor verandering in verschillende domeinen. N-VA pleit onder meer voor betaalbare woningen en een betere mobiliteit en hogere verkeersveiligheid

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Gemeenteraadsverkiezingen Beernem: CD&V al 30 jaar alleen aan de macht

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier