Gemeenteraadsverkiezingen Ardooie: 3 lijsten komen op

Redactie KW

In Ardooie zit burgemeester Karlos Callens intussen al 23 jaar het schepencollege voor, sinds 1989. Zijn partij, Groep82, levert ook alle 4 de schepenen, en de OCMW-voorzitter. De inwoners van Ardooie en Koolskamp kunnen straks stemmen op 3 lijsten. N-VA komt er voor het eerst op, en CD&V en SP.a bundelen deze keer de krachten, met de lijst SamenPlus.

Ardooie, met deelgemeente Koolskamp, wordt al 23 jaar bestuurd door Karlos Callens, en z’n lijst Groep 82, vooral OpenVLD-georiënteerd. De partij heeft de absolute meerderheid met 14 zetels van de 21, en pakt graag uit met haar financieel beleid. Karlos Callens: “Het feit dat we de prestatie geleverd hebben, dat we tot nu toe de gemeente zijn die financieel het best scoort voor wat betreft alle gemeenten van Vlaanderen, denk ik dat we moeten voortzetten. We moeten zorgen dat onze mensen nog ruimte hebben voor zichzelf om iets uit te geven, dat het niet allemaal naar de belastingen gaat.”

SamenPlus

Ondanks de lange jaren van alleenheerschappij, geeft de oppositie in Ardooie het niet op, en daarvoor bundelen CD&V en SP.a deze keer zelfs de krachten. Christine Vandewaetere (Lijsttrekker SamenPlus): “We zijn dit jaar gestart met een open lijst, gesteund door de traditionele partijen CD&V en SP.a. We hebben er heel wat enthousiaste mensen op gevonden, en zijn zeker dat we na 14 oktober voor verandering kunnen zorgen. En we hebben vier punten behandeld: mobiliteit, wonen, economie en genieten, uiteraard.”

N-VA

N-VA komt ook hier voor het eerst, en alleen, op. Een echt puntenprogramma is er niet, en zware oppositie moet Groep82 alvast niet verwachten. Kurt Eeckhout (Lijsttrekker N-VA) : “Wij zijn van plan om heel erg constructief te werken, en onze grootste drijfveer om aan politiek te doen, is om zuurstof te geven aan de gemeente. Want de laatste jaren is er wel een bepaalde continuïteit, maar ik denk dat er wat olie bij moet.”

Afwachten of de oppositie na 23 jaar de alleenheerschappij van Groep82, en Karlos Callens kan breken. De medailles komen pas aan de eindmeet, in Ardooie en Koolskamp is het dus ook uitkijken naar 14 oktober.

Gemeenteraadsverkiezingen Ardooie: 3 lijsten komen op

Bekijk hier de reportage

(MD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier