Gemeenteraadsverkiezingen Anzegem: mobiliteit is belangrijk thema

Redactie KW

Anzegem is tijdens de voorbije legislatuur in twee kampen verdeeld rond de mogelijke aanleg van een ringweg. Al blijkt die discussie niet de belangrijkste inzet bij de verkiezingen. Mobiliteit en aandacht voor de jeugd vormen wel een strijdpunt.

De Anzegemse kiezer heeft op 14 oktober ruime keuze: uit 6 lijsten. Grootste partij Eendracht van burgemeester Victor Gerniers wil 12 jaar bestuur graag voortzetten. De partij zet in op meer kinderopvang en assistentiewoningen voor senioren. Maar ook op verkeersveiligheid voor de zwakke weggebruiker.

Socialer

Coalitiepartner Samen één pleit dan weer voor een financieel gezonde gemeente. Ook in de volgende legislatuur. CD&V was de voorbije zes jaar de enige oppositiepartij, maar heeft ambitie en vormt daarom één lijst met Groen en onafhankelijke kandidaten. Het verwijt het huidige bestuur een gebrek aan lange termijnvisie en gaat voluit voor een socialer Anzegem.

Ring

De Anzegemnaren kunnen voor het eerst ook op N-VA stemmen. De partij ambieert op zijn minst één schepenambt door in te zetten op verkeersveiligheid en meer ruimte voor de jeugd.

En dan is er nog een nieuwkomer: Visie 2020. De partij is gegroeid uit de hele discussie of er al dan niet een ring moet komen rond Anzegem. Visie 2020 wil dan ook doorwegen op de opmaak van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan dat tegen 2016 klaar moet zijn.

Ook Vlaams Belang trekt in Anzegem naar de kiezer met op de lijst twee kandidaten.

Gemeenteraadsverkiezingen Anzegem: mobiliteit is belangrijk thema

Bekijk hier de reportage

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier