Gemeenteraadsverkiezingen Alveringem: bitse strijd

Redactie KW

In Alveringem wordt het moeilijk kiezen voor de inwoners op 14 oktober. Voor het eerst komen er vier partijen op in hun gemeente. Maar het gaat er vooral bitsig aan toe tussen huidig burgemeester Gerard Liefooghe van Gemeentebelangen en oud burgemeester Marc Wackenier van PRO. Wij spraken af met de lijsttrekkers op de kermis in deelgemeente Izenberge.

Alveringem kan voor het eerst kiezen uit vier partijen. Gemeentebelangen met burgemeester Gerard Liefooghe als lijsttrekker. NV-A met Vlaams parlementslid Danielle Godderis-‘T Jonck op kop. CD&V zet een nieuwkomer op één: onderwijzer Herman Rombaut. En dan is er nog oppositiepartij PRO met oud burgemeester Marc Wackenier. PRO haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen net zoals gemeentebelangen 6 zetels maar belandde in de oppositie. Marc Wackenier: “Toen ik burgemeester was, werd een spaarpotje aangelegd van 5 miljoen euro. Ik stel vast dat na 6 jaar bestuur dat spaarpotje volledig verdwenen is en dat er extra moet geleend worden.”

Dikke spaarboek

Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen): “Wij innen belastingen van de inwoners en dat is niet bedoeld om op een spaarboekje te zetten en trots te zijn dat je een dikke spaarboek hebt. De bedoeling is dat geld terug te investeren in de gemeenschap. Wij hebben de laatste legislatuur gedaan. “

Gemeenteraadsverkiezingen Alveringem: bitse strijd

Bekijk hier de reportage

(ND/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier