Gemeenteraadslid Eric Crul (CD&V) : “Asielzoekers liever kwijt dan rijk”

Redactie KW

De onrust die in de straten van Sijsele leeft over het asielkamp krijgt nu ook een politieke dimensie : gemeenteraadslid Eric Crul, lid van meerderheidspartij CD&V, stelt onomwonden dat hij de asielzoekers liever kwijt dan rijk is.

Het stadsbestuur van Damme organiseerde, mede op vraag van N-VA fractieleider Jan Van Meirhaghe, voorafgaand aan de gemeenteraad een rondgang met de raadsleden in het opvangkamp, met de bedoeling om de plaatselijke vertegenwoordigers van het volk de mogelijkheid te geven om met eigen ogen te zien hoe het er aan toe gaat.

Gemeenteraadslid Eric Crul, lid van de meerderheidspartij CD&V, vond dat duidelijk helemaal geen goed idee. Hij weigerde aan het bezoek deel te nemen en maakte via de sociale media aan iedereen die het horen wil zijn redenen daarvoor bekend. “Ik ben de asielzoekers liever kwijt dan rijk”, stelt hij onomwonden. “Hulpbehoevenden moeten wel geholpen worden, maar dit alles gaat veel te snel en te ondoordacht.”

Reacties hebben met net overtuigd om op deze weg verder te gaan

Bijkomend vond Crul zo’n bezoek ongepast om hij het ziet als een vorm van ramptoerisme. Volgens burgemeester Joachim Coens (CD&V) is er van ramptoerisme helemaal geen sprake. “Dit bezoek is nuttig om informatie op te doen en vragen te stellen. Er leven inderdaad veel bezorgdheden en als vertegenwoordigers van het volk is het onze taak om die aan te kaarten”, zegt de burgemeester. “Geen enkel raadslid is natuurlijk verplicht om mee te gaan maar ik denk toch dat het nuttig is.”

Gemeenteraadslid Eric Crul (CD&V) :

Gemeenteraadslid Eric Crul kreeg intussen een stortvloed aan reacties over zich heen. Veel steunbetuigingen maar ook een pak negatieve commentaren. Door ons gevraagd of hij zijn demarche nog niet betreurt, reageert Crul als volgt: “Neen, de reacties hebben me net overtuigd om op deze weg verder te gaan. Ik zal dus in de toekomst met nog meer kracht mijn mening verdedigen en uitdragen.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier