Gemeenteraadsleden: “Er heerst dynamiek in Oekene”

Frederik Declercq (N-VA) en Stefaan Van Coillie (CD&V) over de toekomst van Oekene: "Oekene mag geen voorstad van Roeselare worden." (Foto JCR) © Joke Couvreur
Redactie KW

Gemeenteraadsleden Frederik Declercq en Stefaan Van Coillie toonden zich meteen bereid om samen te zitten voor een dubbelinterview.

Frederik Declercq en Stefaan Van Coillie zitten respectievelijk namens N-VA en CD&V in de gemeenteraad. “Het dorp is in vergelijking met toen heel wat veranderd”, begint Stefaan. “Vroeger was Oekene echt een dun bevolkte, landelijke gemeente. Door de vele verkavelingen die er bijgekomen zijn, zijn we echt een jonge gemeente geworden met heel wat jonge gezinnen. Dat zorgt voor een extra dynamiek in het dorp, dat zie je alleen al aan het aantal leerlingen in basisschool De Ark dat in vijftien jaar tijd verdubbeld is.”

“Dat is zeker geen slechte evolutie”, pikt Frederik Declercq in. “Vroeger had je als jonge Oekenaar de neiging om het dorp te verlaten en ging je in Rumbeke en elders wonen omdat er nu eenmaal geen mogelijkheden in Oekene waren. Op de dag van vandaag is dat helemaal anders. Er heerst nu ook een vorm van dorpstrots. Wie in Oekene woont, verlaat niet graag de heimat.”

(TD – foto JCR)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier