Gemeenteraads- verkiezingen Meulebeke : Nieuwe burgemeester op komst

Redactie KW

De inwoners van Meulebeke trekken naar de stembus om een nieuwe burgemeester te kiezen. Want Daniël Vanpoucke staat niet meer op de lijst. CD&V heeft 2 mogelijke opvolgers klaarstaan. Maar de oppositie ziet mogelijkheden. Vooral het dossier rond de Haandeput beroert al een hele tijd de gemoederen.

Meulebeke krijgt een nieuwe burgemeester. Want na bijna 30 jaar houdt Daniël Vanpoucke het voor bekeken. CD&V heeft met Dirk Verwilst en lijsttrekker Luc Vullers twee mogelijke opvolgers klaar. De partij die in 2006 goed was voor 14 van de 21 zetels zet in op zorg voor jong en oud.

Met het verdwijnen van Daniël Vanpoucke als burgemeester ziet de tegenstand alvast mogelijkheden. Rik Priem is lijsttrekker voor sp.a, Bert Verdru trekt VRIJ. N-VA is nieuw in Meulebeke. De partij stapte uit het kartel met VRIJ. Rik Vergote is kopman. Een bepalend dossier wordt zonder twijfel de Haandeput, een landelijke wijk waar een industrieterrein moet komen. Na fel protest van de bewoners rest uiteindelijk een lightversie van de oorspronkelijke plannen, maar de vrees voor ondermeer onteigening van woningen blijft. 14 oktober wordt dus ook in dat opzicht een belangrijke dag voor Meulebeke.

(D.V./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Gemeenteraads- verkiezingen Meulebeke : Nieuwe burgemeester op komst

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier