Gemeenteraad Tielt start in totale chaos : CD&V Tielt vraagt ontslag van schepen

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Schepen van mobiliteit Birger De Coninck staat in het oog van een nieuwe politieke storm. CD&V vroeg het ontslag van de schepen.

Nadat eerder bekend raakte dat Birger De Coninck, schepen van mobiliteit, na een positieve alcoholcontrole zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijtspeelde, ging CD&V-raadslid Hedwig Verdoodt nog een stap verder : ze vroeg het ontslag van de bewuste schepen. “Dronkenschap die dan nog een staartje krijgt en uitmondt in geweld, is voor mij als vrouw een stap te ver. Als CD&V kunnen we dit niet tolereren.”

“Dit openbaar maken is voor mij niet gemakkelijk en zal me niet in dank worden afgenomen”, aldus Hedwig Verdoodt in een na de gemeenteraad door CD&V verspreide persnota. “Als je spreekt, doe het met woorden. Niet met vuisten. Een vrouw is geen boksbal. We vragen dan ook het ontslag van desbetreffende schepen.”

Tijdens haar betoog werd Hedwig Verdoodt (CD&V) tot twee keer toe tot de orde geroepen door een ontstemde burgemeester Els De Rammelaere (N-VA). “Zoals voorzien in het huishoudelijk reglement zal dit nog een staartje krijgen.” De geviseerde schepen Birger De Coninck (SP.A) reageerde niet op de zitting zelf. (LVA-RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier