Gemeenteraad Ledegem: een nieuw fietspad voor de Wevelgemstraat?

Het fietspad langs de Wevelgemstraat in Ledegem. © Foto JS
Redactie KW

Afgelopen donderdag kwam er, op vraag van de Sp.a/Groen-fractie, een punt op de agenda van de gemeenteraad in Ledegem over de aanleg van een fietspad in de Wevelgemstraat.

Caroline Seynhaeve (Sp.a/Groen) legde een en ander uit. Ze vroeg om bij het provinciebestuur een fietsfondsdossier op te maken met het oog op het verkrijgen van subsidies uit het Fietsfonds voor de aanleg van het fietspad.

Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) bleef er bij dat men moest samenwerken met de gemeente Wevelgem, die voor het ogenblik nog niet klaar was met de onteigeningen voor de aanleg van de nieuwe weg. “In 2016 hebben we op eigen initiatief het wegdek heraangelegd en daarbij ook het fietspad overlaagd. Een afgescheiden fietspad is natuurlijk wel heel wat beter, maar daarvoor moet er overleg komen met Wevelgem.”

Ook Piet Vandermersch (Open VLD), provincieraadslid, stelde dat de provincie zeker niet zal toelaten dat de weg in twee verschillende stukken zal aangelegd worden.

De raad keurde unaniem het voorstel van Sp.a/Groen goed met de melding er bij dat alles moet gebeuren in coördinatie met Wevelgem. (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier