Gemeenteraad Langemark eert dodelijke slachtoffers woningbrand

Jean-Marie Callewaert en Franky Barbier legden de verkeersbeweging voor een tweede keer vast. © pco
Redactie KW

De gemeenteraad maandagavond werd geopend met een stil moment voor de dodelijke slachtoffers van de woningbrand in de Poelkapellestraat in Langemark.

Burgemeester Alain Wyffels (CD&V) sprak zijn medeleven uit namens de gemeenteraad voor de slachtoffers en de getroffen familie van Gerard Strubbe (85) en zijn vrouw Rosa Van Kerrebroeck (80). Hij gaf ook een woord van dank aan het adres van de brandweer die in moeilijke omstandigheden hun werk moesten doen. “Voor de hulpverleners was het een andere dimensie waarin ze moesten werken.”

De budgetwijziging van de gemeente greep N-VA aan om twee kwalen van het beleid te typeren. “Het gaat niet vooruit. De plannen kosten meer geld.” Fractieleider Dominique Cool verbaasde zich vooral dat het schepencollege zich niets aantrekt dat 98% van de bevolking geen uitbreiding van het Kasteel wenst. Er is geen meerderheid te vinden voor de uitbouw. Er is geen inspraak. Gelukkig durft een bewoner zich te verzetten.”

Burgemeester Alain Wyffels verwees naar de overlegtafels. “Ook de klaagster bezit door haar mandaat in de gecoro en de milieuraad voldoende ruimte om haar mening kenbaar te maken. Als het algemeen belang niet geschaad wordt, laat ik voor jullie rekening.”

Er is onder meer 100.000 euro voorzien voor het slopen en het verwijderen van asbest van de oude schoolgebouwen van het gemeenschapsonderwijs. De SP.A voerde opnieuw een verkeerstelling uit in de Poelkapelle- en Boezingestraat van Langemark. Ze pleiten voor een verbod op zwaar verkeer. De gemeenteraad bepleitte op voorstel van Luc Vandamme (Proo!) een globale studie. “Als je wijzigingen doorvoert in Langemark, zou het zwaar verkeer kunnen verschuiven naar de Madonna.”

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier