Gemeenteraad Kortemark wordt gedomineerd door… de mugheli

Danny Bocqué vroeg zich af waarom hij zelf niet kon beslissen over zijn bijdrage aan de mugheli. © KW
Redactie KW

Een opmerkelijke vraag uit het publiek kleurde de gemeenteraad van Kortemark. Naast de definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Staatsschool, ging het vooral over de mugheli.

Danny Bocqué vroeg zich af waarom hij zelf niet kon beslissen over zijn bijdrage aan de mugheli. Is het geen optie dat hij wat minder gemeentebelastingen betaalt en zijn bijdrage aan de mugheli rechtstreeks doorstort? Of zou hij dan een gerechtsdeurwaarder over de vloer krijgen?

Burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) antwoordde lachend op de vraag van Danny Bocqué, die trouwens actief is bij de Kortemarkse SP.A, dat de bijdrage aan de mugheli voor de gemeenten geen wettelijke verplichting is. “Je zou dat dus best niet van je gemeentebelastingen afhouden, maar ze gewoon betalen.”

Polderrand

De bijdrage die per inwoner gevraagd wordt voor de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Polderrand schoot bij Mark Pollentier (N-VA) in het verkeerde keelgat. “Waarom daar nu plots wel geld aan geven en niet aan de mugheli? Wat voor zaken brengt Polderrand in godsnaam bij voor onze gemeente?”

Burgemeester Vancoillie repliceerde dat het nu maar eens gedaan moest zijn met alle toelages te vergelijken met de mugheli: “Wij geven onze bijdrage en de rest is te regelen door de federale regering. N-VA Kortemark buit dit gegeven echter steeds uit en insinueert dat wij niets willen geven.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier