Live Gemeenteraad in Oostende: meerderheid niet in aantal, zitting al afgelopen

23/05/16 om 14:50 - Bijgewerkt om 19:20

De gemeenteraad van Oostende vergaderde om 19 uur in de raadzaal van het stadhuis. Doordat de meerderheid niet in aantal was, stapte de oppositie op en werd de gemeenteraadszitting afgesloten. Geen enkele van de punten op de agenda werd behandeld.

 • Hannes Hosten

  Meerderheid niet in aantal, zitting stilgelegd

  Wouter De Vriendt (Groen) en Björn Anseeuw (N-VA) stellen vast dat de meerderheid niet in aantal is. Er zijn vier raadsleden van de meerderheid afwezig. "Vorige keer was dat ook al het geval bij de extra gemeenteraadszitting waar Kurt Claeys opnieuw de eed aflegde als schepen. De meerderheid vindt geen meerderheid om de stad te besturen. Een beschamend schouwspel. Wij gaan dit niet blijven doen."

  Waarop de oppositie de zitting verlaat en gemeenteraadsvoorzitter Bart Tommelein vaststelt dat de raad niet in aantal is en niet kan vergaderen. De zitting wordt afgesloten. Karel Labens (SP.A) is verontschuldigd en Hina Bhatti (Open VLD) liet zich op het laatste moment verontschuldigen wegens persoonlijke omstandigheden. Ook Yves Miroir (SP.A) en Sara Casteur (Open VLD) zijn er niet

 • Gillian Lowyck

  Staf Cattoor legt de eed af

  De gemeenteraad is van start gegaan met de eedaflegging van Staf Cattoor (N-VA). Hij vervangt Tania Bourgoignie.

 • Hannes Hosten

  Staf Cattoor legt de eed af als nieuw gemeenteraadslid

  De zitting zal beginnen met de eedaflegging van Staf Cattoor (68) als nieuw gemeenteraadslid voor de N-VA. Staf Cattoor was tot 2000 gemeenteraadslid en schepen voor de toenmalige CVP. Hij is ook bekend als voorzitter van turnkring Willen is Kunnen. Hij vervangt Tania Bourgoignie, die wat meer tijd wil vrijmaken voor haar privéleven.

  Verder zijn er drie interpellaties: Katty Tournoij (Vlaams Belang) stelt vragen over de werkzaamheden aan de brug Doksluis, Collins Nweke (Groen) houdt een pleidooi voor een Lumumbaplein of -straat in Oostende en Werner Verbiest (N-VA) zal het hebben over de UCI Paracycling Road World Cup en de verkeershinder daardoor in Mariakerke vorige donderdag tot zondag.

  De ontbinding van de overeenkomst met Ostend BMX Club voor het gebruik van het bmx-parcours op het sportcentrum De Schorre staat opnieuw op de agenda. Op de vorige zitting werd besloten het punt te verdagen omdat de oppositie twijfelde of het juridisch mogelijk is om de overeenkomst te ontbinden. Wordt vanavond vervolgd.

  Wouter De Vriendt (Groen) plaatste een extra punt op de agenda: een vraag om met Oostende mee te doen aan de Autoloze Zondag.

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!