Gemeentehuis Vleteren breidt uit aan de achterzijde op gemeentegrond

Redactie KW

Het gemeentebestuur wil de site van het gemeentehuis in de Kasteelstraat gevoelig uitbreiden.

In 2018 komt er een nieuwbouw op gemeentegronden gelegen achter het bestaande gemeentehuis. Daar komen onder meer zowel de diensten van het OCMW, de politie en bPost. Burgemeester Stephan Mourisse (LVP) legt uit: “We kunnen 350 m² bijbouwen achter het bestaande gemeentehuis, op gronden eigendom van de gemeente. Het is niet de bedoeling om te werken met twee bouwlagen. Alles komt op het gelijkvloers. De werken zijn voorzien voor 2018.”

Architectuurwedstrijd

Voor het project doet de gemeente weer een beroep op de ‘Oproep WinVorm’ van de provincie, de WVI en de Vlaamse Bouwmeesters. Zij gaan, via een architectuurwedstrijd, op zoek naar drie ontwerpteams voor de opdracht. Het gemeentebestuur deed ook al een beroep op ‘WinVorm’ voor de aanleg van de parkbegraafplaats in Oostvleteren. “Met dat project zijn we trouwens laureaat geworden, gekozen uit heel wat projecten uit onze provincie”, aldus de burgemeester.

Te duur

Guido Berten, fractieleider van de CD&V-oppositie had tijdens vorige gemeenteraden een paar keer voorgesteld om het aanpalende huis van het gemeentehuis langs de Kasteelstraat aan te kopen voor de uitbreiding. “Indien de prijs redelijk was natuurlijk. Maar het schepencollege vond die oplossing te duur, en bovendien is het gemeentehuis gescheiden van dat huis door de boog over de inrijpoort.”

(AHP – foto RVL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier