Gemeentehuis van Oostnieuwkerke wordt toch niet verkocht

Redactie KW

Het Stadense gemeentebestuur gaat het voormalige Oostnieuwkerkse gemeentehuis nu toch niet verkopen. Dat blijkt uit het aangepaste strategisch meerjarenplan 2014-2020, dat ter sprake kwam op de gemeenteraad.

In het oorspronkelijke plan werd er melding gemaakt van een mogelijke verkoop van het gebouw. Dat stuitte toen meteen op protest van de CD&V-oppositie. Het gebouw wordt immers vaak gebruikt door het lokale verenigingsleven. De meerderheid van N-VA, Open VLD en SP.A stelde toen wel dat er voor een alternatief gezorgd zou worden.

CD&V toont zich alvast verheugd dat het voormalige gemeentehuis niet verkocht zal worden. “Wij hebben vanaf de eerste meerjarenplanning fel gereageerd tegen de verkoop.”, stelt fractieleider Hans Mommerency, “Het voorstel tot verkoop was duidelijk gestoeld op een zoektocht naar middelen om grootschalige en prestigieuze projecten in de deelgemeente Staden te realiseren. De uitverkoop van gemeentelijk patrimonium – die binnen het meerjarenplan veel verder gaat dan alleen het oud gemeentehuis – moet volgens ons onderdeel zijn van een integrale benadering en visie. Zomaar verkopen als geldbron lijkt ons onverantwoord.”.

CD& V noemde de niet-verkoop van het vroegere gemeentehuis maar één klein lichtpuntje in de aangepaste meerjarenplanning. De partij stemde dan ook tegen de aangepaste planning. De meerderheid bevestigt dat het vroegere gemeentehuis ter beschikking blijft van het lokale verenigingsleven. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 6 maart 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier