Gemeentebestuur Wevelgem pakt uit: "In 2018 zal aanvullende personenbelasting dalen"

02/06/17 om 11:34 - Bijgewerkt om 15:19

Het Wevelgemse schepencollege maakte een toekomstgerichte evaluatie van de financiële toestand van de gemeente op en stelt voor om volgend jaar de aanvullende personenbelasting te laten dalen van 7 procent naar 6,8 procent, wat in deze streek ongezien zou zijn.

"We sloten deze week onze rekening 2016 af en donderdag 1 juni ontvingen alle leden van de gemeenteraad een uitgebreide nota", vertellen schepen van Financiën Lobke Maes (CD&V) en burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V). "De nota is vrij omstandig maar het gaat er over dat dankzij ons gezonde financiële beleid wij de komende jaren nog meer kunnen en zullen investeren. Onze schulden zullen ook niet stijgen, die zijn trouwens serieus gedaald de voorbije jaren. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe initiatieven én niet onbelangrijk: we stellen voor om volgend jaar de aanvullende personenbelasting te laten dalen van 7% naar 6,8%. Daarmee worden we dan de laagste in de regio Kortrijk."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!