Gemeentebelangen Knokke-Heist gaat verder

Bert De Brabandere, Leopold Lippens en Marnix De Knaep
Redactie KW

In Knokke-Heist trekken CD&V, Open VLD en burgemeester Léopold Lippens gezamenlijk naar de volgende gemeenteraadsverkiezingen met de lijst Gemeentebelangen. De huidige samenwerking wordt dus verlengd, melden Léopold Lippens en de partijvoorzitters Bert De Brabandere (CD&V) en Marnix De Knaep (Open VLD) in een kort communiqué.

Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 vormden Gemeentebelangen, CD&V en Open VLD al een verbond. Samen haalden ze 24 van de 31 zetels binnen. Die samenwerking loopt nu verder richting de volgende verkiezingen in 2018.

“Léopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist, Bert De Brabandere, voorzitter CD&V Knokke-Heist en Marnix De Knaep, voorzitter Open Vld Knokke-Heist hebben besloten om in 2018 de lijst Gemeentebelangen te vormen. Ze willen de ideeën waarvoor zij staan en het werk waarmee zij bezig zijn verderzetten. Zij geloven dat Knokke-Heist mooi evolueert en het leven van de inwoners van Knokke-Heist verbetert. Daarom zullen zij samenwerken aan een positieve toekomst voor hun prachtige kustgemeente”, klinkt het.

Er lijkt opnieuw een hoofdrol weggelegd voor huidig burgemeester Léopold Lippens. Als de gezondheid het toelaat zal hij opnieuw de lijst trekken. Lippens, inmiddels 74 jaar, is al burgervader van de badstad sinds 1979.