Gemeente trekt 225.000 euro uit voor glazen koepel boven binnenplaats ‘t Torreke in Dadizele

Redactie KW

De gemeenteraad van Moorslede, die deze maand uitzonderlijk op woensdagavond samen kwam, keurde meerderheid tegen oppositie het budget voor volgend jaar goed.


Er zijn enkele opvallende investeringen voorzien. Zoals maar liefst 225.000 euro voor de glazen overkoepeling van de binnenplaats van het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele.

Schepen van Financiën Ward Gillis (PRO) overliep de talrijke investeringen. “Er wordt een krediet van 29.000 euro voorzien voor de vierde fase van de ‘Schilderswijk'”, aldus de schepen. “Het gaat dit keer om de Van Eycklaan. De rest wordt gebruikt voor de groenaanleg in het Kapelleveld in Dadizele. Er wordt 7.000 euro voorzien voor bijkomende speeltoestellen in ‘t Torreke. Voor de renovatie van het jeugdhuis op de Marktplaats staat er 100.000 euro vermeld.”

300.000 euro voor zwembadcafetaria

Er is 270.000 euro voorzien voor een nooduitgang in de kelder van de sporthal waar zich de kleedkamers van SV Moorslede bevinden, voor de aanleg van een looppiste op het domein Grimmertinge en voor de omgevingswerken rond de tennisvelden. De uitbouw van de cafetaria van het zwembad wordt geraamd op 300.000 euro. Er wordt 17.500 euro voorzien voor een conferentiesysteem in de raadszaal van gemeentehuis. Toch wel opmerkelijk. “Dat is geen verloren investering”, aldus de schepen. “Ook naar het trouw publiek toe wordt dat een verbetering. We worden wat ouder en we horen wat minder,” besloot hij met een kwinkslag.

(EDB)

Lees alles over de gemeenteraad van Moorslede nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Roeselare en De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier