Gemeente steekt vaart achter heropbouw De Tassche in Ardooie

Bert Vanden Berghe

Na een bijzonder korte gemeenteraad gaf burgemeester Karlos Callens nog een stand van zaken mee rond de afgebrande kerk van De Tassche. De plannen voor een nieuw cultureel centrum gaan sowieso door.

Burgemeester Karlos Callens bevestigde wat hij een maand geleden ook meegaf in onze krant: dat de verzekeringsmaatschappijen nu hun werk doen en dat er een volledig nieuw centrum komt in de plaats.

Ardooie wil de klokkentoren behouden.
Ardooie wil de klokkentoren behouden.© mlt

Er wordt uit praktische overwegingen afgestapt van het ronde gebouw. Aan de achterkant, waar het vroegere Haïticentrum zat, komt naar alle waarschijnlijkheid een terras. Het centrum wordt vergelijkbaar met dat van Ardooie en Koolskamp.

Klokkentoren

“Ik hoop dat we de plannen rond Nieuwjaar op de gemeenteraad kunnen voorleggen. Daarna willen we zo snel mogelijk beginnen. Het enige dat voor vertraging kan zorgen, is de vergunning, omdat die aanvraag naar Brugge moet. Al zal ik de hoogdringendheid aankaarten ginder.”

Christine Vandewaetere (SamenPlus) vroeg of de toren behouden blijft. “Daar blijf ik nog steeds achter staan”, antwoordde de burgemeester.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier