Gemeente Staden zal geen straatmeubilair meer weghalen voor wielerwedstrijden

Redactie KW

De gemeente Staden gaat vast straatmeubilair zoals flexibele paaltjes en bloembakken niet meer verwijderen bij de organisatie van wielerwedstrijden. Dat blijkt uit het nieuw erkennings- en subsidiereglement sport. Op de gemeenteraad van donderdag 29 januari trok de CD&V-oppositie alvast van leer tegen deze besparingsmaatregel.

“In het nieuw reglement benadrukt u zo sterk dat de logistieke steun van de gemeente aan clubs voor iedereen als basissubsidie geldt”, aldus Ludwig Willaert (CD&V). “U beslist evenwel die logistieke dienstverlening af te bouwen. Sedert begin dit jaar verwijderen jullie immers geen vast straatmeubilair meer voor de wielerclubs bij de organisatie van wielerwedstrijden. Voorheen was dit wel het geval. Ik vind dit een drastische jammerlijke beslissing waarover het laatste woord – dat uiteindelijk van Wielerbond Vlaanderen zal komen – nog niet gezegd is.”.

Volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) wordt het vaste straatmeubilair inderdaad niet meer verwijderd. “Daar gaan bijzonder veel manuren voor de gemeente in”, meent de burgervader, “Het straatmeubilair iedere keer verwijderen gaat toch ver. We zullen samen met de wielerclubs naar oplossingen zoeken. Zo kunnen paaltjes beveiligd worden door stro en kunnen er seingevers geplaatst worden die op het gevaar wijzen.” (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 6 februari 2015.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier