Gemeente Oostkamp zet Administratief Centrum Beukenpark te huur

Redactie KW

In het kader van de verdere centralisatie van de dienstverlening verhuizen het bestuur en het secretariaat van de gemeente Oostkamp in het voorjaar van 2017 van het Administratief Centrum Beukenpark naar OostCampus.

Hiermee zal de verhuizing van alle gemeentelijke diensten rond zijn en verliest het Beukenpark zijn functie. De gemeente zal het gebouw daarom verhuren voor kantoren of diensten. De gemeenteraad heeft donderdagavond het licht op groen gezet om het Beukenpark op de huurmarkt te plaatsen. Gemeenteraadslid Leonard Deknock (N-VA) wou weten of dit zal verlopen via een immobiliënkantoor. “In overleg met het kantoor Meuleman-Loeters zullen de verhuurwaarde en de bijkomende voorwaarden bepaald worden”, verduidelijkte burgemeester Luc Vanparys (CD&V). “Het ontwerp van de huurovereenkomst, die zal gelden voor een periode van negen jaar, zal in een latere fase ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad.”

Miguel Chevalier (8020Blauw) is het plan om het gebouw te verhuren genegen, maar vroeg zich af de verkoop van het gebouw niet overwogen kan worden. “Op korte termijn zou het zo meer opbrengen”, meende hij. Volgens Vanparys is een verkoop niet wenselijk. “Het gebouw is te waardevol en heeft een te gunstige ligging om het van de hand te doen. Je weet nooit dat het op termijn toch nog nuttig kan zijn voor ons”, aldus de burgemeester.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier