Gemeente Moorslede zoekt kopers voor oude zwembad van Dadizele

Redactie KW

Na de heropening na renovatie van het zwembad De Amfoor in Moorslede, ging eind november vorig jaar het kleine zwembad van Dadizele dicht. Het zwembad dateert van 1974.

Oppositieraadslid Andries Sioen (Groep a) vroeg op de gemeenteraad wat er met het leegstaand gebouw zal gebeuren. Het gemeentebestuur wil de bestemming van de site wijzigen van recreatiezone naar woongebied en het voromalige zwembad verkopen. “De herziening van het BPA Kleppestraat is momenteel bezig”, aldus schepen Pol Verhelle (Visie). “Het oude zwembad zou kunnen dienen voor bijvoorbeeld een kantoor, winkel of kinderopvang. We weten nog niet of we het gaan verkopen in de huidige staat ofwel het laten slopen om dan te verkopen.”

Andries Sioen vroeg of er een mogelijkheid is om de inwoners en verenigingen een voorstel te laten doen om een nieuwe bestemming aan het gewezen zwembad te geven. “We gaan dat niet laten doen”, reageert de schepen. “Trouwens, we hebben als gemeente al voldoende zalen waar de verenigingen terecht kunnen.”

Rik Bekaert (Groep a) vreest dat er niet veel kandidaat-kopers zullen zijn zijn. “Omdat het vroegere zwembad is gelegen in overstromingsgevoelig gebied”, aldus Rik. (EDB)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 1 juli 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier