Gemeente Koksijde kooptvilla Castel Fiertel aanvoor uitbreiding Duinenabdij

Redactie KW

De gemeente Koksijde koopt voor een bedrag van 1.100.000 euro de villa Castel Fiertel, gelegen op de hoek van de Koninklijke Prinslaan en de Jacques Van Buggenhoutlaan. Dit was een van de onderwerpen die op de jongste gemeenteraad van dinsdag 22 april ter tafel lagen.

“Als gemeente liggen we al langer te azen op de aankoop van deze grote prachtige villa, eigenlijk een klein kasteeltje omdat die aan de museumsite van Ten Duinen paalt”, meldt burgemeester Marc Vanden Bussche ( Lijst Burgemeester). “Het ruimtelijk uitvoeringsplan werd trouwens in die zin aangepast. Er was destijds vraag om er een hotel-restaurant op te richten en ook projectontwikkelaars hadden hun oog laten vallen op dit uniek gelegen gebouw. Wij hebben steeds de boot afgehouden opdat op deze plaats slechts een eengezinswoning mogelijk zou zijn en de nabestemming museumsite zou krijgen.”

“Hierdoor is de prijs nog vrij betaalbaar. Het gaat toch immers over een goed met een oppervlakte van meer dan 4.000 m². Destijds was het eigendom van een bekende familie van industriëlen uit Ronse. De bedoeling is om de ingang van het museum via dit pand te laten gebeuren. Het gebouw is onmiddellijk bruikbaar voor de inrichting van bureaus en de toegang tot het museum.”

(CJK)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 25 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier