Geert Vanden Broucke nu ook echt nieuwe burgemeester van Nieuwpoort

© IV
Redactie KW

Geert Vanden Broucke (CD&V) heeft woensdag bij provinciegouverneur Carl Decaluwé de eed afgelegd als nieuwe burgemeester van Nieuwpoort. Hij volgt Roland Crabbe op die op 12 maart overleed aan een slepende ziekte.

Geert Vanden Broucke was vorig jaar al een tijdlang waarnemend burgemeester van de kuststad toen Crabbe ziek was. Ook na het overlijden van de burgervader, die ruim twintig jaar aan het roer stond van Nieuwpoort, nam hij de taken over. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat de 61-jarige Vanden Broucke voorgedragen werd als burgemeester.

“Ontwikkelen en onderhouden”

De nieuwe burgervader wil het goede werk verderzetten maar eigen accenten leggen. “Ik wil een burgemeester zijn voor iedereen. We gaan de goede werken, zoals de uitbouw van onze jachthaven, zeker verder zetten, maar ik ben Geert Vanden Broucke, en dat zal zich laten zien, denk maar aan erfgoed in onze stad en deelgemeenten. Ook groen in de stad is belangrijk. Ik wil de komende jaren duwen en houden, dat wil zeggen dat we een jaar gaan ontwikkelen, en dan een jaar onderhouden.”

Vanden Broucke denkt zeker nog terug aan Crabbe. “En toch dringt het nog niet door. Je komt in een rollercoaster en je moet door”, besluit hij. Over de verkiezingen in 2018 wil hij nog niet spreken.

(Belga – Foto a-IV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier