Geert Sintobin legt de eed af als nieuwe stadssecretaris van Roeselare

Redactie KW

Dit gebeurde tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 22 september. De nieuwe secretaris neemt zijn functie op op 1 oktober. Dan gaat huidig secretaris Johan Leenknecht met pensioen na meer dan 27 jaar dienst.

Op vandaag is Geert Sintobin (45) OCMW-secretaris in Roeselare, een ambt dat hij al sinds 2007 met verve en tot ieders tevredenheid invult. Het is overigens de bedoeling dat hij deze functie blijft behouden, in combinatie met zijn nieuwe job. Wat volgens de nieuwste inzichten van de Vlaamse overheid trouwens perfect mogelijk is, en in Roeselare zeker toepasbaar : met de ziekenhuisfusie én de creatie van het verzelfstandigd zorgbedrijf wordt de rol van het OCMW op zich immers een stuk kleiner. Ook Geert zelf gelooft heel sterk in deze combinatie.

Bij het OCMW bewees Geert Sintobin alvast een heel sterk dossierkenner te zijn én een geboren people manager. Die kwaliteit zal hem zeker van pas komen bij de verdere uitrol van de nieuwe personeelsstructuur op het stadhuis.

“Ik zweer”

De formaliteit zelf nam nauwelijks een minuut in beslag, want met heldere stem en zonder enige aarzeling weerklonk : Ik zweer de verplichtingen van mijn ambt trouw na te komen.

Waarna gemeenteraadsvoorzitter Bart Wenes (CD&V) afscheidnemend secretaris Johan Leenknecht bedankte voor al die jaren van gedreven inzet en de zovele gemeenteraadszittingen die hij notuleerde. Hij stak ook de lof met het redenaarstalent van Johan Leenknecht, wat slechts sporadisch aan de oppervlakte kwam aangezien zijn professioneel motto altijd ‘Horen zien en zwijgen’ is geweest. Bart Wenes feliciteerde secretaris Leenknecht ook nog met de geboorte van zijn eerste kleinkind.

Terwijl voor hem het eerste glaasje champagne werd uitgeschonken, bedankte de zaal hem met een staande ovatie. Waarna hij zelf afsloot met : Dank u wel voor de vriendschap, dank u wel voor de samenwerking in deze mooie stad.

(JRE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier