Geert Cloet is het eerste groene gemeenteraadslid in Ledegem

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Een heuglijk moment voor de groene beweging in Ledegem : op de raadszitting van donderdag 11 februari legde Geert Cloet de eed af. Hij komt voor het kartel SP.A-Groen in de plaats van Greet Claeys.

Geert Cloet was 15 jaar geleden medeoprichter van Agalev in Ledegem. Ondertussen stond hij bij elke verkiezing op de lijst, maar hij greep iedere keer nipt naast een zetel. Met het samengaan met de SP.A hoopte men die eindelijk te kunnen binnenhalen, maar opnieuw grepen de groenen ernaast en was het wachten op de eerste vervanging die zich zou aandienen.

Geert Cloet is 65 jaar en woont in de Groene Jagerstraat in Ledegem. Hij is weduwnaar met drie kinderen en zeven kleinkinderen. Voor hij met pensioen ging, was hij verkoopdirecteur in autolakken.

“Ik zal natuurlijk de milieu- en groene zaak in het oog houden, maar ik wil me ook inzetten voor het sociale”, zegt Geert. “Ik wil een constructieve oppositie voeren ten voordele van het welzijn van de bevolking.”

Geert heeft ook al een lange staat van dienst in het Ledegemse verenigingsleven. Hij was 25 jaar voorzitter van de Gezinsbond en even lang voorzitter van de raad van bestuur van vzw Den Traveir, die hij zelf hielp stichten Hij speelt ook tafeltennis bij de Gezinssport en is voornamelijk bekend als ‘Jefkok’. (LDE)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem, van vrijdag 19 februari 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier