Geert Bourgeois uitgebreid gehuldigd bij start van gemeenteraad in Izegem

Redactie KW

Bij de start van de eerste gemeenteraad in de nieuwe raadszaal het Meilief werd Geert Bourgeois (N-VA) uitgebreid gefeliciteerd met zijn functie als Vlaams minister-president.

Alle oppositiepartijen hadden niks dan lof voor de 63-jarige doorgewinterde politicus. Peter Defreyne (fractieleider (CD&V) had het over de manier waarop Geert Bourgeois zich als Vlaams minister-president profileert, maar ook hoe hij de Izegemse gemeenteraad sinds januari 2013 voorzit. “Altijd met klasse. Een waardige ambassadeur voor onze stad.”

Stefaan Sintobin (Vlaams Belang): “Voor een stad als Izegem is het een eer om een minister-president af te vaardigen. Dit is zeker een bekroning van uw reeds rijkgevulde carrière, die zeker nog niet ten einde is.”

Noël Vansteelandt (Open VLD) had voor de gelegenheid zelfs een rijmpje voorbereid en ook Bourgeois’ eigen partij, N-VA, voelt zich bijzonder trots. “Geert Bourgeois is de eerste Izegemnaar die deze functie draagt en we zijn er zeker van dat hij zijn taak met verve zal volbrengen. Izegem is terecht in de wolken.”

Geert Bourgeois zelf liet zich de gelukwensen welgevallen. “Ik ben oprecht blij met al deze felicitaties over de partijgrenzen heen”, zei hij, waarna de minister-president en gemeenteraadsvoorzitter de eerste gemeenteraad in het gloednieuwe Meilief op gang trapte.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier