Geert Bourgeois schiet op Twitter met scherp op journalisten

De tweet van Geert Bourgeois is ongemeen hard. © Twitter
Redactie KW

Vlaams minister-president Geert Bourgeois heeft zijn buik duidelijk vol van de anonieme aanvallen onder zijn coalitiepartners en de weergave daarvan in de media.

De gespannen sfeer onder de Vlaamse coalitiepartners lijkt wat te escaleren. Maar ondanks meningsverschillen tussen N-VA, CD&V en Open VLD over uiteenlopende thema’s ontkende minister Geert Bourgeois donderdag nog dat zijn regering een ‘kibbelkabinet’ is. Volgens hem vinden de discussies vooral plaats buiten de regering, in het parlement.

“Niet meer in sociale woonwijk”

Maar nadat eerder deze week CD&V-minister Joke Schauvliege af te rekenen kreeg met (deels anonieme) kritiek, was het vrijdag de beurt aan N-VA-minister Liesbeth Homans. In De Tijd is er anonieme kritiek op de ‘arrogante’ stijl van de viceminister-president van N-VA. “Homans moet eens beseffen dat kritiek op haar beleid geen aanval op haar persoon is”, aldus ‘een topper uit de meerderheid’. “Ze zit nu in het parlement, niet meer in een sociale woonwijk. Het zou goed zijn als ze zich ook zo gedraagt.”

Liesbeth Homans kreeg vandaag anoniem de wind van voren in De Tijd.
Liesbeth Homans kreeg vandaag anoniem de wind van voren in De Tijd.© BELGA

Die anonieme aanval op Homans werd vrijdag door verschillende bronnen binnen en buiten de regering afgekeurd. “Niet je afkomst maar je toekomst telt“, liet Annemie Turtelboom, viceminister-president van Open VLD, optekenen. En CD&V-viceminister-president Hilde Crevits zei dat ze het volledig eens was met de tweet van sp.a-politica Freya Van den Bossche. Die tweette: “Sneer naar @LiesbethHomans in #DeTijd doet zeer. Sociale huurders wegzetten als mensen zonder manieren, dát zijn geen manieren. #neerkijken.”

Minister-president Geert Bourgeois reageert nu met een ongewoon scherpe tweet. “Wie zijn de echte helden de anonieme roddelaars/vuilspuiters of de objectieve journalisten die met dit braaksel hun pagina’s vullen?”.

Reactie van Freya

De tweet lokte meteen reacties uit, onder meer bij Freya Van den Bossche: “Wow. Was u het niet die kloeg over de toon van de laatste dagen? Of geldt dat écht alleen maar voor parlementsleden?”, tweet ze in een reactie.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier