Geert Bourgeois: "Ik zou graag nog Nederlands geven aan inburgeringscursisten"

01/07/16 om 15:53 - Bijgewerkt om 16:03

Geert Bourgeois, minister-president van Vlaanderen én volbloed West-Vlaming, mag op woensdag 6 juli 65 kaarsjes uitblazen.

Geert Bourgeois: "Ik zou graag nog Nederlands geven aan inburgeringscursisten"

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

65 jaar worden, het is een mijlpaal in een mensenleven. Een leeftijd waarop voor velen het pensioen - en het daarbij horende 'tweede leven' - start of op zijn minst dichterbij komt, maar Vlaams minister-president Geert Bourgeois weigert om die gedachte nu al te huldigen. Neen, hij is nog niet van plan om zijn uitpuilende agenda en de meest verantwoordelijke job van Vlaanderen los te laten. Maar even achteruit- én vooruitblikken doet hij wel met een brede glimlach.

Hebt u al nagedacht over uw leven na 2019, wanneer uw ambtsperiode afloopt?

"Neen. Ik zal dan 68 jaar oud zijn, wat me nu nog jong lijkt. Maar ik wil nu ook weer niet mezelf overleven en het jaartje te veel doen. Ik zal die vraag beantwoorden wanneer ze zich aandient. Het zwarte gat vrees ik niet. Ik zou later graag Nederlandse les geven aan inburgeringscursisten of zetelen in de raad van bestuur van een non-profitorganisatie. Maar nogmaals, dat zie ik dan wel. Mijn vrouw runt ook nog haar eigen advocatenkantoor. Onze carrières zullen gelijktijdig stoppen."

Hoe zal u uw 65ste verjaardag vieren?

"Dat hebben we al gedaan, met een mooi feest voor heel veel vrienden en familie. In plaats van cadeaus vroeg ik om een bijdrage te schenken aan de Koerdische gemeenschap in Irak en aan Huis 45 in Varsenare, een dagcentrum voor mensen met een visuele handicap. Op het feest zelf stond de teller al op 9.000 euro. Een mooier geschenk kan ik me niet voorstellen. Dergelijke gebaren sterken me in mijn overtuiging om er verder keihard tegenaan te gaan."

(PVH)

Het hele interview met Geert Bourgeois kan je lezen in Krant van West-Vlaanderen

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!