Geen schapen meer op oevers Damse vaart, maar wel nog in andere provinciedomeinen

22/01/15 om 22:02 - Bijgewerkt om 22:02

Bron: Kw

Maar liefst drie sprekers hadden het vannamiddag op de provincieraad over het stopzetten van de begrazing door schapen op de oevers van de Damse vaart. Ze vonden de motivering om ermee op te houden nogal onduidelijk en spraken van een onbegrijpelijke koerswijziging. Gedeputeerde Guido De Corte antwoordde nog altijd groot voorstander te zijn van grazers in de provinciale domeinen, maar dat het gezond verstand gewoon zegt dat het langs de Damse Vaart niet langer kan.

Kurt Ravyts (Vlaams Belang) vond dat de provincie hier toch wel een serieuze bocht neemt. "In februari van vorig jaar zei u nog dat de provincie, na het in het vooruitzicht gestelde akkoord met Waterwegen en Zeekanaal om de rechteroever van de Damse Vaart voortaan door hen te laten beheren, verder zou werken met begrazing door schapen. En dan is er plots die persnota van vorige week waarin de provincie aankondigt dit te zullen stopzetten, omdat W&Z ook niet voor schapenbegrazing heeft geopteerd en het voor die 8 hectare die de provincie nog overhoudt op de linkeroever te duur wordt. Een andere reden is blijkbaar dat er te veel conflicten zijn met de recreanten. Maar dat wist u vorig jaar toch ook al ? Vanwaar die plotse koerswijziging ? En hoe moeten we dan de uitleg begrijpen die we lezen in de notule van de deputatie van 8 januari, maar niet in het persbericht staat, namelijk dat de groendienst niet spreekt van een definitieve stopzetti...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!