Geen overdekte fietsenstalling aan Wevelgems wzc Elckerlyc

Redactie KW

Hendrik Vanhaverbeke (N-VA), oppositieraadslid en fervent fietser, vroeg zich in de gemeenteraad af waarom er aan het nieuwe woonzorgcentrum Elckerlyc geen overdekte fietsenstalling staat.

Eerst gaf voorzitter van de gemeenteraad Jacques Vanneste hem mee dat hij die vraag in de OCMW-raad moet laten stellen aangezien Elckerlyc een OCMW-wzc is. Chris Loosvelt, die als OCMW-voorzitter ook in de gemeenteraad zetelt, wou Vanhaverbeke wel uitleggen waarom er daar enkel een niet-overdekte fietsenstalling staat.

“Toen de plannen gemaakt werden, was er daar een overdekte fietsenstalling voorzien. Boven die stalling zou een terras aangelegd worden maar de buren hebben zich daar tegen verzet. Ze vonden dat de bewoners in hun tuin zouden kunnen kijken. De plannen moesten aangepast worden. Het terras is op een andere plaats gekomen maar we konden de overdekte fietsenstalling niet verplaatsen zonder het zicht van een aantal bewoners te belemmeren. Het is dan maar een open fietsenstalling geworden.” Henk Vandenbroucke (Groen) vond het uiteindelijk maar een flauwe discussie omdat hij vindt dat er in Wevelgem dringend werk gemaakt moet worden van overdekte fietsenstalling. Hij gaf mee dat er ook aan de sporthallen nood is aan overdekte fietsenstallingen… Schepen van mobiliteit Marie De Clerck (CD&V) beloofde alle raadsleden een fietszadelhoesje zodat ze de volgende keer droog naar huis konden fietsen.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier