Geen extra maatregelen tegen nachtwinkels in Roeselare

Redactie KW

Er komt in Roeselare geen strenger beleid voor nachtwinkels. “We hebben sinds 2008 een reglement ter zake dat goed werkt”, zegt schepen voor Economie Kris Declercq (CD&V). “Er zijn het voorbije jaar in de stad ook geen nieuwe nachtwinkels bijgekomen.”

Nadat de reglementering rond nachtwinkels in onder meer Antwerpen en Izegem onlangs in het nieuws kwam, vroeg Filip Deforche (Vlaams Belang) maandagavond op de gemeenteraad of er ook in Roeselare een strenger beleid komt. “Want als de stad niets doet en andere steden verstrengen hun beleid, dan komen er onvermijdelijk nachtwinkels bij in Roeselare.”

Schepen Kris Declercq benadrukt dat Roeselare al sinds 2008 een reglement voor nachtwinkels heeft. “Precies één jaar geleden hebben we dit reglement nog verfijnd”, weet de schepen. “Deze reglementering voorziet onder meer in een billijke spreiding en bakent ook zones af waar geen nachtwinkels kunnen komen. Er zijn het voorbije jaar trouwens geen nieuwe nachtwinkels geopend in de stad. Ons reglement wil een evenwicht zoeken tussen ontraden en spreiden enerzijds en ondernemers kansen bieden anderzijds.”

(VVHR)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier