Geen belastingsverlaging in Zonnebeke

Franky Bryon. © (Foto JD)
Redactie KW

Uit de goedkeuring van de jaarrekening en de kennisname van de budgetwijziging 2017 waar een overzicht werd gegeven van de prioritaire beleidsdoelstelling door schepen van financiën Luk Hoflack ( N-VA) bleek dat Zonnebeke financieel goed boert. De Sp.a oppositie bij monde van Franky Bryon vroeg voor de derde maal op rij een belastingsvermindering.

“De middelen zijn er en we vragen een halvering van de gemeentebelasting. Er kan veel geld gevonden worden voor het AGB MMP1917. Het is een kluwen om een totaaloverzicht te krijgen wat de gemeente besteed aan het AGB. Er is de lening van 250.000 euro die nog niet is terugbetaald, als dat ooit gebeurt en nu komt er nog een kapitaalsverhoging bij van meer dan 600.000 euro. Als dat kan, kan een verlaging van de belastingen ook.”

Schepen Luk Hoflack antwoordde. ” De belastingen nu verlagen om ze volgend jaar opnieuw te verhogen is kortetermijnvisie.” Franky Bryon vervolgde: “Het is gewoon een zaak van prioriteiten stellen maar dat doen jullie niet”.

Er was ook discussie over de speelpleintjes. Er werd een extra bedrag uitgetrokken om een visie te ontwikkelen want Zonnebeke telt meerdere speelpleintjes, stelde jeugdschepen Marie Debucquoy(N-VA). Daarbij kon ze niet garanderen dat het pleintje van de Cité aangepakt zou worden. Maxim Vermeeren ( SP.a) haalde aan dat met 25.000 euro heel wat kon gedaan worden en de burgemeester 2 jaar geleden al beloofde het speelpleintje op de Cité in te rechten.

Burgemeester Dirk Sioen ( Inspraak) gaf de oppositie gelijk en beloofde zonder extra gelden toch iets te doen op de Cité. Als teen aan de lokale handelaars in Beselare na de wegenwerken aan de Kortekeer trok de gemeente geld uit voor een promotiecampagne. ” De opeenvolging van de werkzaamheden in Beselare zorgden voor minder inkomsten. Daarom willen we hen een duwtje in de rug geven, aldus Schepen Ingrid Vandepitte ( CD&V)

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier